Tuesday, 4 January 2011

New Year. New Life.

Happy New Year to all...

Aduh... lamanya tak update blog kan.... ye lah... sibuk dengan anak - anak dan sibuk beranak juga.... hehehehehe....

Anyways, December hari tu was a good month for me... A few jobs masuk... yang paling best saya dapat buktikan hasil penulisan saya kepada seorang produser/director tersohor... Sebelum ni dia tak pernah nak pandang saya sebagai seorang penulis.. tapi Alhamdulillah dengan bantuan suami dan kawan-kawan... akhirnya, dia nampak saya sebagai seorang penulis yang baik... Walaupun dia tak memberi komen tentang hasil kerja saya... tapi dengan skrip yang tak banyak untuk direwrite... mungkin sebenarnya dia berpuas hati dengan kerja saya... tapi tak nak cakap je... 3 hari 3 malam tak tidur saya siapkan treatment dan skrip untuk 4 episod... dan hasilnya pun saya sendiri berpuas hati... 

Apart from that...ada juga lah job skrip VO masuk... Alhamdulillah! Everything worked out well dalam menyambut kehadiran Ahmed Ryyan Aniq pada 20hb 12 2010.

Tapi biasa lah... ada yang baik... ada juga yang buruk... Produser/Director berangan masih tak nak bayar untuk kerja yang saya dah siapkan sejak dari bulan Ramadhan hari tu.... Alasannya duit tak masuk lagi... Nasib baik shoot pun belum lagi cerita tu... Kalau dah shoot memang sah Produser tu yang kena SHOOT dengan saya dulu... Bodoh punya orang!! Kalau takde duit... Buat lah cara takde duit... Tak payah nak berjanji itu ini dengan orang...... 

Oh!!! Cerita Dia Atilia dah pun keudara dengan rating about 600k per episod... HAPPY!!! Insya Allah dengan rating yang sebegitu, murah lah rezeki saya pada tahun ni.... 

Apa - apa pun.... Happy New Year again to all... :)

My two darlings.. Ahmed Nufa'ael Aniq & Ahmed Ryyan Aniq



0 comments:

Post a Comment